Župa B.D.M. Snježna - BELEC

NOVOSTI

Maria reparavit quam Adam et Eva perdidit gratiam

Kategorije

NADBISKUPIJA

RAZNO

Tagovi

belec

kurija

potvrda

pričest

juraj

blažena

djevica

freske

marija

crkva

pokaznica

župa

horvat

sveta

ivan

misno

mons.

Komentari

Od: Ljubo Gamulin

"Odličan sajt! Nadam se da će informacije o bogoatoj prošlosti i kulturi belečkog kraja obići svijet. Vjerujem da će mnogi pohrliti u Belec!"

Od: Ivana Sambolić

Župa Belec napokon ima svoju stranicu!! Veliko hvala velečasnom Borjanu koji je prihvatio prijedlog izrade sajta i svima koji su ustupili svoje fotografije. Vjerujem da će svatko naći nešto novo i zanimljivo!"

Od: Mario Petrić

"Odlično!"

24

PRO

Narodil se mladi kralj

Objavljeno: 24. prosinca 2014 .   /    Tagovi: narodil se mladi kralj, hrt, ansambl lado, crkva sv. marije snježne, belec

NARODIL SE MLADI KRALJ

 

HTV 1

24. prosinca, 20.25 h

 

 

Na Badnjak, pogledajte naš proslavljeni Ansambl LADO u božićnom prikazanju „Narodil se mladi Kralj“ Tomislava Uhlika.

 

Riječ je o glazbenom djelu za sole, folklorni zbor i orkestar koje se temelji na pučkoj sakralnoj tradiciji sjeverozapadne Hrvatske i govori o najdražem događaju kršćanskoga svijeta – Kristovom rođenju.

 

U prekrasnom ambijentu Crkve sv. Marije Snježne u Belcu, u maniri pučkih crkvenih prikazanja, vidjet ćemo prizore Navještenja, Poklonstva kraljeva, Poklonstva pastira… katkad uzvišenih, katkad duhovitih, uz veličanstveni zbor i obilje emocija koje nam LADO tako uvjerljivo prenosi svojom interpretacijom.

 

Stoga „vesel glas dignimo i s angelmi spevajmo“ u režiji Nane Šojlev, uz sliku Marija Britvića i montažu Davorke Feller.

 

 

 

Produkcijski odjel Zabava

 

29

STU

Pokretanje Laudato televizije

Objavljeno: 29. studenog 2015 .   /    Tagovi: laudato tv

 

 

 

Projekt pokretanja televizije koja želi promovirati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti prepoznat je kao aktualna potreba, izazov i velika odgovornost, zbog čega je u počecima organizatorima potrebna pomoć i podrška. Jedan od tih koraka bio je i koncert duhovne glazbe Progledaj srcem koji je održan  26. studenoog u Domu sportova. Uoči početka emitiranja Laudato televizije, prve obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima, na Božić 25. prosinca, članovi organizacijskog projekta upućuju zamolbu za  molitvom tridesetodnevnice zaštitniku obitelji, svetom Josipu.

 

O detaljima moljenja ove pobožnosti pročitajte u prilogu!

 

25

OŽU

Premino mons. Blaž Horvat

Objavljeno: 25. ožujka 2016 .   /    Tagovi: mons. blaž horvat, belec, varaždinska biskupija

Danas nas je blago u Gospodinu napustio mons. Blaž Horvat, svećenik Varaždinske biskupije, kanonik i rektor varaždinske katedrale u miru, nakon teške bolesti okrijepljen svetim sakramentima u 78. godini života i 52. godini svećeništva. Bio je župnik Župe Belec u razdoblju od 1966. do 1971. U svom svećeničkom djelovanju posebnu pozornost posvećuje crkvenom pjevanju, te tako redom oformljuje pjevačke zboreve u svim župama u kojima je djelovao, a tako i u našoj župi. 2008. godine  imenovan je rektorom varaždinske katedrale, te je na toj službi bio do 31. siječnja ove godine kada je umirovljen. 1. veljače 2014. godine papa Franjo imenovao ga je kapelanom Njegove svetosti i te iste godine proslavio je pedeset godina misništva u svim svojim župama. U belečkoj župi tom prigodom predvodio je misno slavlje 6. srpnja 2014.

 

Svetu misu zadušnicu u utorak 29. ožujka u 12 sati u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu i sprovodne obrede u 14 sati na gradskom groblju predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

 

<

1

2

3

4

5

6

>

 

Copyright 2014 by  B.D.M. Snježna - BELEC

Kontaktirajte nas

Posljednji tweetovi

Slijedite nas

Naši prijatelji

Župa BDM Snježna, vlč. Milan Pušec

Belec 52

49254 Belec

uredovno vrijeme župnog ureda utorkom od 14:00 - 18:00

+385 (0)49 465 302

zupa.belec(at)zg-nadbiskupija.hr

belec.zupa(at)gmail.com