Župa B.D.M. Snježna - BELEC

NOVOSTI

Maria reparavit quam Adam et Eva perdidit gratiam

Kategorije

NADBISKUPIJA

Tagovi

belec

kurija

potvrda

pričest

juraj

blažena

djevica

freske

marija

crkva

pokaznica

župa

horvat

sveta

ivan

misno

mons.

Komentari

Od: Ljubo Gamulin

"Odličan sajt! Nadam se da će informacije o bogoatoj prošlosti i kulturi belečkog kraja obići svijet. Vjerujem da će mnogi pohrliti u Belec!"

Od: Ivana Sambolić

 

Od: Mario Petrić

"Odlićno!."

Župa Belec napokon ima svoju stranicu!! Veliko hvala velečasnom Borjanu koji je prihvatio prijedlog izrade sajta i svima koji su ustupili svoje fotografije. Vjerujem da će svatko naći nešto novo i zanimljivo!"

<

1

2

3

4

5

6

>

14

TRA

Godišnji izvještaj Caritasa Zagrebačke nadbiskupije o pruženim uslugama i aktivnostima

u 2014. godini

Objavljeno: 14. travnja 2015.   /    Tagovi: caritas zagrebačke nadbiskupije, župa belec

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u prošloj godini ostvario je niz aktivnosti vezane uz pomoć potrebitima kroz djelovanje putem institucija, socijalne službe, obiteljskih savjetovališta, volonterskog rada kao i pružanjem materijalne i financijske pomoći. Župa Belec također je dala svoj doprinos putem donacije za stradale u poplavama u Gunji. Detaljniji pregled aktivnosti Caritasa Zagrebačke nadbiskupije možete pregledati u priloženom pdf. Dokumentu, a ovim putem zahvaljujemo svim vjernicima na nesebičnoj pomoći.

Godišnji izvještaj Caritasa Zagrebačke nadbiskupije o pruženim uslugama i aktivnostima u 2014. godini.pdf

24

PRO

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića

Objavljeno: 24. prosinca 2014 .   /    Tagovi: bozicna poruka, kardinal, bozanic

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu poruku s temom Božić daje smisao našoj sadašnjosti koju možete u cijelosti pročitati u ovom pdf. dokumentu:

 

Kardinalova božićna poruka.pdf

Sretan Božić svima!!

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

22

PRO

Poruka Biskupa HBK za predstojeće izbore i poziv na izbore

Objavljeno: 22. prosinca 2014 .   /    Tagovi: poruka biskupa hbk, izbori

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije dostavlja poruku Biskupa HBK za predstojeće izbore i poziv za izbore koje možete pročitati u pdf. dokumentima.

 

Dopis i poziv na izbore.pdf

 

Poruka Biskupa izbori 2014.pdf

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

20

SVI

Kardinal Bozanić uputio poziv na pomoć potrebnim zbog poplava

Objavljeno: 20. svibnja 2014 .   /    Tagovi: kardinal., bozanic

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je poziv svim župama, crkvenim ustanovama i vjernicima poziv na pomoć potrebnim zbog poplava.

 

Pismo kardinala Bozanića donosimo u cijelosti:

 

Ovih smo dana svjedoci kušnja s kojima su suočeni ljudi u raznim krajevima naše Domovine i susjednih zemalja, prouzročenih velikim poplavama. Potaknuti kršćanskom ljubavlju i solidarnošću pozvani smo olakšati tegobe unesrećenika koji trebaju i ljudsku blizinu i materijalnu pomoć. Pridružujemo se molitvenom zajedništvu pape našega Franje kojim smo ojačani da bi naša ljubav bila još djelotvornija.

 

Stoga ovime pozivam sve župe i druge crkvene ustanove te svakoga vjernika da se uključi u prikupljanje pomoći pri župnim Caritasima kako bi se na učinkovit način potrebnima dostavila pomoć. Jednako tako neka župni Caritasi budu u trajnoj suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije koji će davati daljnje smjernice djelovanja.

 

Neka naša vjernička zauzetost bude znak svim ljudima dobre volje da i oni očituju svoju velikodušnost braći i sestrama u nevolji. Zazivajući Božji blagoslov na svako Vaše dobro djelo, srdačno Vas pozdravljam.

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

27

LIP

„Molitveni hod sa Stepincem“ u Župi BDM Snježne - Belec

Objavljeno: 27. lipnja 2015 .   /    Tagovi: bl. alojzije stepinac, molitveni hod, župa bdm snježne, belec

 

Molitvena inicijativa, zamišljena kao hod s moćnikom bl. Alojzija Stepinca, od 20. veljače do Stepinčeva iduće, 2016. godine, obuhvatit će sve župe Zagrebačke nadbiskupije. Večeras moćnik blaženog Alojzija Stepinca dolazi u našu župu i bude izložen ove nedjelje u našoj župnoj crkvi, gdje se možete pomoliti bl. Alojziju Stepincu. Ovaj tjedan moćnik bude obišao sve župe Zlatarsko-belečkog dekanata, a slijedeća župa u koju će moćnik stići je župa Orehovica. Stoga pozivamo sve župljane na ovaj poseban duhovni susret te molitvu za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim.

i.s.

2

STU

Pismo kardinala Bozanića o početku Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Objavljeno: 2. studeni 2016 .   /    Tagovi: sinoda, zagrebačka nadbiskupija, bl. alojzije stepinac,

 

Već je prošlo više od devedeset godina od Prve sinode Zagrebačke nadbiskupije. Radostan sam što nakon višegodišnjih priprava, mogu najaviti početak sinodskih zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije te sve vas, draga braćo i sestre, u ljubavi Krista, Dobroga pastira, pozivam na molitvu za taj iznimno važan događaj za našu nadbiskupijsku Crkvu.

Kada sam na blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, 10. veljače 2002. godine, najavio Sinodu, zajedno smo pošli na put koji sada promatramo sa zahvalnošću, jer se tijekom pretpripremno ga i pripremnoga razdoblja očitovala ne samo živost naše Nadbiskupije, nego nam je Gospodin darovao snagu svoga Duha i zauzetost vjernika da smo tijekom proteklih godina, pod okriljem pripreme Sinode, mogli pokrenuti uistinu lijepe inicijative i ostvariti hvalevrijedne pastoralne pomake koji se odražavaju u svim područjima nadbiskupijskoga djelovanja. Zahvalni za te plodove, nalazimo se pred zasjedanjima Sinode, želeći čuvati isti duh poniznosti i gorljivosti za našu nadbiskupijsku obitelj. U tom je razdoblju nastao Radni dokument (Instrumentum laboris) Sinode, koji je objavljen krajem 2015. godine kao temeljni tekst za sinodske rasprave.

Prema odredbama Pravilnika Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije tijekom mjeseca listopada 2016. godine bit će izabrani, a zatim i imenovani članovi Sinode. To će biti nova prigoda za povezivanje raznih nadbiskupijskih stvarnosti, kako bi se uz pomoć delegiranih i imenovanih zastupnika u sinodskim raspravama mogla osjetiti prisutnost cijele Nadbiskupije.

Svečanim euharistijskim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2016. godine, bit će otvoreno zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Na taj ćemo način iz Svete godine milosrđa ući u godinu Sinode. Pozivam biskupe, prezbitere i đakone, redovnike i redovnice te vjernike laike da budu dionici toga molitvenoga početka djela na koje nas potiče Božji Duh, čiju ćemo pomoć zazvati na rad Sinode.

Osim toga, pozivam ponajprije župne zajednice, ali i svakoga pojedinog vjernika i vjernicu, da nakane vezane uz održavanje Sinode uključe u svoje molitve. Neka se u raznim prigodama moli Molitva za Sinodu. Od 1. nedjelje došašća (27. studenoga 2016.) do 4. nedjelje došašća (18. prosinca 2016.) neka se na svim misama s narodom poslije Popričesne molitve moli Molitva za Sinodu.

Također je važno da vjernici nauče pjevati Himan Sinode i da ga cijeloga ili jedan njegov dio vjerničke zajednice pjevaju u raznim prigodama. Vrijedno je na srcu imati istinu da je Sinoda dar Crkvi i slavlje Crkve koja osluškuje Božju riječ i nadahnuća, zahvaljuje i moli, pokreće se u ljubavi i čini dobro, s posebnom brigom za najpotrebnije.

Prvo zasjedanje Sinode bit će u petak i u subotu, 9. i 10. prosinca 2016. godine u našemu Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Pred članovima Sinode najprije će se naći tema navještaja Božje riječi, evangelizacije, kateheze i vjeronauka, življenja Radosne vijesti i Objave. Sljedeće godine uslijedit će ostala zasjedanja, s ciljem da se u prvome dijelu 2018. zaključi rad Sinode i objave njezini zaključci.

Sinodu želimo živjeti kao novi zamah Duha, kao obnavljanje i jačanje blizine svih nas vjernika u domu naše Nadbiskupije. Vidimo potrebe u našim životima, potrebe što ih donose nove društvene okolnosti, ali u svemu je najpotrebnija naša privrženost Bogu i naše crkveno zajedništvo.

Bez obzira što će se zasjedanja i sinodske rasprave odvijati u sinodskoj dvorani, događaj Sinode je puno širi od samih zasjedanja i u njega su na razne načine uključeni svi vjernici. Zato je važna povezanost u molitvi, u susretima, praćenju događanja i raspravama koje će voditi prema dobru i prema duhovnoj obnovi naše Nadbiskupije. Sama zasjedanja naše Sinode stavljamo pod moćni zagovor naše nebeske Majke Presvete Bogorodice Marije i blaženoga Alojzija Stepinca, moleći i žarko iščekujući njegovo proglašenje svetim.

U zajedništvu vjere, nade i ljubavi, pozdravlja vas i blagoslivlja

vaš nadbiskup kardinal Josip Bozanić

U Zagrebu, iz Nadbiskupskog duhovnog stola, 3. listopada 2016. godine,

na 18. obljetnicu proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca.

 

 

 

 

 

Copyright 2014 by  B.D.M. Snježna - BELEC

Kontaktirajte nas

Posljednji tweetovi

Slijedite nas

Naši prijatelji

Župa BDM Snježna, vlč. Milan Pušec

Belec 52

49254 Belec

uredovno vrijeme župnog ureda utorkom od 14:00 - 18:00

+385 (0)49 465 302

zupa.belec(at)zg-nadbiskupija.hr

belec.zupa(at)gmail.com